Yogakurser

i samarbete med Jakobstads Arbis våren 2022

Du är välkommen att yoga med mig i Jakobstads Arbis eller online via Zoom. Välj det som passar bäst in i ditt liv. Du anmäler dig genom att trycka på knappen under kursen.

Yoga för närvaro - hybrid

Tisdagar kl. 9:00-10:30
11.1-3.5 2022 vid Villa Rosenlunden eller online
Pris: 57€

Morgonyoga i närvaro. Ett lugnt pass för dig som behöver finna mera rörlighet i kroppen. Yogarörelserna görs i långsam takt, de är ämnade att utveckla din fysiska smidighet, skapa mental avspänning och ge insikt. Yogan är ett bra hjälpmedel och enkel att använda mot stress, utmattningssymptom och ryggproblem. Du behöver inte ha yogat tidigare för att delta i passet. Du kan delta på plats eller via Zoom.

Yoga för män - hybrid

Måndagar kl. 17:30-19:00
10.1-9.5 2022 Jakobstads arbis yogasal
Pris: 49€

Yoga för män handlar att nyfiket utforska kroppens möjligheter till rörelse genom att hjälpa områden i kroppen som håller spänningar och stelhet. Om att hitta in till ditt lugna andetag och din närvaro. Enkla Hathayogarörelser är det vi använder oss av. Medtag egen yogamatta. Tidigare yogaerfarenheter inte nödvändiga. Du kan delta på plats eller via Zoom. Välkommen som du är!

Mediyoga för dig, kortkurs del 1 - hybrid

Onsdagar kl. 19:00-20:30
2.2, 9.2, 16.2.2022
TT-hallen, spegelsalen, vån 3 eller online
Pris: 20€

MediYoga är en långsam, mjuk yogaform där andningen är central. Dessa 3 yogapass passar för dig som behöver hitta ett lägre varvtal. För att foksera på din inre känsla istället för att prestera. Vara i de värmande ryggvridande rörelserna som stöder vårt immun och lymfsystem. Du behöver inga tidigare erfarenheter av yoga för att delta. Tag med dig, yogamatta, mjuka varma kläder, kudde och filt. Du kan också delta via Zoom.

Mediyoga för dig, kortkurs del 2 - hybrid

Onsdagar kl. 19:00-20:30
9.3, 16.3, 23.3.2022
TT-hallen, spegelsalen, vån 3 eller online
Pris: 20€

Mediyoga för dig fortsätter i mars. Du behöver inte ha gått del 1 för att delta på del 2.

Workshops

i samarbete med Jakobstads Arbis våren 2022

Yoga för att hjälpa ditt nervsystem - workshop - hybrid

Söndag 9.1.22 kl. 18:30-20:00
Jakobstads Arbis yogasal eller online
Pris: 13€

Hur mår ditt nervsystem? Känner du dig omringad av situationer som triggar dig? Denna söndagskväll låter vi yogans rörlser för nervsystem och vagusnerv hjälpa oss in till ett ställe av trygghet och lugn i kroppen. Med enkla Hatha yoga rörlseverktyg som kan följa med Dig i din vardag. På din kropps villkor fokuserar vi på den inre känslan istället för att prestera. Du behöver yogamatta, filt och ev. kudde. Du kan också delta via Zoom Ingen tidigare yogaerfarenhet behövs.Denna workshop ordnas två fristående tillfällen, nästa tillfälle är sö 2.1.22.

Midvinter yoga - workshop - hybrid

Söndag 13.2 kl. 19:15-20:45
TT-hallen, Spegelsalen vån 3 eller online
Pris: 13€

En söndagskväll i de varmt vridande hathayogarörelsena. När vi mitt i den kallaste vintern värmer oss inifrån, hjälper kroppen och sinnet att vara i rörelser som lyssnar in till kroppens behov. Ett pass med mycket hjärta, värme och lymfsystems flöde. Och framför allt egen tid. Tag med Yogamatta, filt och ev. kudde. Du kan också delta via Zoom. Du behöver inte ha yogaerfarenhet från tidigare för att delta.

Yoga för vårdetox - workshop - hybrid

Lördag 2.4 kl. 9:15-10:45
Jakobstads Arbis yogasal eller online
Pris: 13€

När årstiderna skiftar från vinter till vår kan det kännas välbehövligt med en detox. För att städa ut vinterhalvåret ur kropp och sinne och släppa in värme, lätthet och ljus. Vi yogar för att stöda matsmältning och lymfsystem. Hjälpa igång flödet i kroppen igen. Vridande , värmande enkla rörelser. Tag med: Yogamatta, filt och kudde.Du kan också delta via Zoom. Välkommen med precis så som du är! Kvällen tillbringar vi i yogans rygg, höftrörelser och vridningar, för värme och vilsamhet. En stund av egentid från julstöket.

Workshops

i samarbete med Malax MI & Nykarleby Arbis våren 2022

Yoga för vårdetox - workshop

Lördag 9.4.2022 kl. 10-11:30
Malax MI
Konstverkstaden Malakta
Pris: 15€

Välkommen med på en Embodied Hathayoga workshop, där vi bjuder in flöde och värme i kropp och sinne. Denna yogastund hjälper igång kroppens reningssystem, ger oss lätthet och kontakt med vår andning. I närvaro och omtanke om oss själva. Ta med yogamatta, filt och ev. kudde. Du behöver inte ha yogat tidigare för att delta. Anmäl dig senast 1.4.

Yoga för vårdetox - workshop

Söndag 24.4.2022 kl. 9:30-11:00
Nykarleby Arbis
Juthbacka herrgård
Pris: 10€

Välkommen med på en Embodied Hathayoga workshop, där vi bjuder in flöde och värme i kropp och sinne. Denna yogastund hjälper igång kroppens reningssystem, ger oss lätthet och kontakt med vår andning,i närvaro och omtanke om oss själva. Du behöver ta med yogamatta, filt och ev. kudde. Du behöver inte ha yogat tidigare för att delta. Varmt Välkommen!

Karayogan är ett enkelt sätt att testa på yoga. Övningarna ger ändå resultat: bättre sömn, trevliga andningsövningar som har hjälpt mig med insomnandet. Och jag har på riktigt lyckats tagga ner under och efter sessionerna. Det är en intressant upplevelse att se hur man lyckades få ner hjärtrytmen efter ett yogapass. Övningarna är enkla men ger ändå välbehövlig töjning åt en inte längre purung kropp.

Man, 61

    Annikas yoga lugnar ner och jordar mig. Den gör mig mera närvarande och medveten om mig själv och hur jag fungerar. Vilka roller jag har. Min lever mår bra av de "städande" och jordande rörelserna. Jag är nu - efter att ha haft yogan med mig ett tag mera i kontakt med mina känslor, både i glädje och sorg.

    Kvinna, 51

      Jag har blivit mycket bättre på att hantera livets ups och downs .Tack vare yogan är jag mycket lugnare nu och mycket av det som fastnade hos mig förr gör det inte längre. Önskar att jag skulle haft denna yoga och andningskunskap för 30 år sedan. Rörelserna får följa med mig hem och jag gör dem små stunder varje dag. Så tacksam över att jag hittat Annikas yoga!

      Kvinna, 69