Yogakurser

hösten 2022

Du är välkommen att yoga med mig vid Jakobstads Arbis, Malax-Korsnäs MI eller online via Zoom. Välj det som passar bäst in i ditt liv. Du anmäler dig genom att trycka på knappen under kursen.

Yoga för män

Yoga för män handlar att nyfiket utforska kroppens möjligheter till rörelse genom att hjälpa områden i kroppen som håller spänningar och stelhet. Om att hitta in till ditt lugna andetag och din närvaro.

Möt dig själv med Embodied yoga - hybrid

Onsdagar kl. 19:00-20:30
7.9-12.10.2022
Jakobstads Arbis yogasal eller online
Pris: 26€

Under 6 onsdagskvällar utforskar vi på enkla sätt rörelse och rörlighet. Att förkroppsliga och möta våra egna rörelser är vad Embodied yoga handlar om. Utan "strikta direktiv" på hur rörelserna bör se ut. Vi öppnar möjligheterna och utrymmet i salen att röra på oss, på ett inkännande, vänligt sätt. Ett utrymme att vara tillsammans i, trygg i ditt eget space och i gemenskapen. Du behöver ingen tidigare yoga kunskap för att delta.

Yoga för att hjälpa ditt nervsystem - workshop, hybrid

Lördag 1.10 kl. 9:15-11:15
Jakobstads Arbis yogasal eller online
Pris: 13€

Hur mår ditt nervsystem? Känner du dig omringad av situationer som triggar dig? Denna lördagsmorgon låter vi yogans rörlser för nervsystem och vagusnerv hjälpa oss in till ett ställe av trygghet och lugn i kroppen. Med enkla Hatha yoga rörlseverktyg som kan följa med Dig i din vardag. På din kropps villkor fokuserar vi på den inre känslan istället för att prestera.

Yoga för att sova gott - Online

Söndagar kl. 19:15-20.45
2.10, 9.10, 16.10.2022
Onlineinstitutet, online
Pris: 13€

Vi hjälper kroppen och huvudet att hitta ro med mjukt vridande yogarörelser för din rygg, höft och nacke. Yogaformen vi utövar är Embodied Hathayoga. Embodiment är rörelse genom att vara närvarande, lyssna in till kroppen. Vi avslutar med att meditera.

Möt dig själv med Embodied yoga - workshop

Lördag 19.11.22 kl. 10:15-12
Malax-Korsnäs MI, Malakta, Malax
Pris: 15€

Under denna workshop utforskar vi på enkla sätt rörelse och rörlighet. Att förkroppsliga och möta våra egna rörelser är vad Embodied Yoga handlar om. Utan "strikta direktiv" på hur rörelserna bör se ut. Vi öppnar möjligheterna och utrymmet i salen att röra på oss, på ett inkännande, vänligt sätt. Ett utrymme att vara tillsammans i, trygg i ditt eget space och i gemenskapen. Du behöver ingen tidigare yoga kunskap för att delta.

Karayogan är ett enkelt sätt att testa på yoga. Övningarna ger ändå resultat: bättre sömn, trevliga andningsövningar som har hjälpt mig med insomnandet. Och jag har på riktigt lyckats tagga ner under och efter sessionerna. Det är en intressant upplevelse att se hur man lyckades få ner hjärtrytmen efter ett yogapass. Övningarna är enkla men ger ändå välbehövlig töjning åt en inte längre purung kropp.

Man, 61

Annikas yoga lugnar ner och jordar mig. Den gör mig mera närvarande och medveten om mig själv och hur jag fungerar. Vilka roller jag har. Min lever mår bra av de "städande" och jordande rörelserna. Jag är nu - efter att ha haft yogan med mig ett tag mera i kontakt med mina känslor, både i glädje och sorg.

Kvinna, 51

Jag har blivit mycket bättre på att hantera livets ups och downs .Tack vare yogan är jag mycket lugnare nu och mycket av det som fastnade hos mig förr gör det inte längre. Önskar att jag skulle haft denna yoga och andningskunskap för 30 år sedan. Rörelserna får följa med mig hem och jag gör dem små stunder varje dag. Så tacksam över att jag hittat Annikas yoga!

Kvinna, 69